Laundry morning .

2009-07-30 / 07:34:41
Jaha, dags igen. Tvättstugan kl 7 på morgonen när inte ens tuppen är uppe. Jonny har åkt till jobbet o Leon har fått mat men till och med han har somnat om.. För mig verkar det bara inte vara tillåtet att få sova, nej nej. FÖR JAG SKA TVÄTTA GOTT FOLK. Ja det är ju det jag gillar allra mest liksom.

Igår fick Jonny en utav sina "snilleblixtar" igen.. (Om man nu kan kalla dom för det...) då fick han fint för sig att han minsann skulle tillverka eget snus! JADÅ! Så igår blev det ett laboratorium utav vårat kök med diverse giftiga toxider och pulver. Kändes nästan som att det var något riktigt olagligt vi höll på att tillverka.. Ja jag menar står man i ett kök där folk kan se in o ser att man håller på o blandar ihop en mix av typ 10 påsar med vitt pulver i, samtidigt som typ Leon ligger på golvet o leker, så ser det inte riktigt bra ut liksom...... MEN IALLAFALL. Nu står det en bunke med tobak o pulver i ugnen (som Jonny påstår att det kommer bli snus utav..) om.. 36 HÄRLIGA TIMMAR ! JAPP ! Skiten ska stå i ugnen i nästan 2 dygn. Känns lite som att jag är låst här hemma o inte kan ta mig ut någonstans med risk för att inte ha någon lägenhet att komma tillbaka hem till.. pga eldsvådor från egettillverkat snus ! ALLTSÅ YEEEEY. Jag känner inte riiiiktigt för att hissa upp flaggan och krypa till dödskojs ännu.. Faktiskt.

O igår kom min kära älskade vän (och blivande mamma) Carro över hit o höll mig sällskap under dagen. Vi drack massa kaffe, pratade o gick ut på en promenad med Leon. Sedan tänkte jag att Leon skulle få testa att gunga för första gången, så satte han i en gunga. O det var väl ingen riktig höjdare sådär inte.. (ni vet han skulle spela svårfångad).. TILLS det att jag började gunga honom med högre fart.. (höll ju i honom såklart) DÅÅ var det minsann roligt. Snacka om att han ska spela att han inte tycker att det e nå roligt förrän det VERKLIGEN kittlar i magen på honom... Lik mamma kanske ? HEHE :D Jag menar jag klarar ju allt liksom ;D haha

( LOOKIE LOOKIE! NO HANDS NO HANDS!!! )

Haha.. nu var jag allt lite rolig...


Neee.. Tvätten kallar ! SÅ JÄVLA UNDERBART ! (Lyssna till min ironiska melodi...)

Tjingeling !

Working Mama !

2009-07-27 / 14:59:11
Nuuuu så har jag kommit igång o börjat arbeta. Ja som sagt då inte heltid, men det är inte långt ifrån kan jag tycka =/
Fick ett nytt jobb i Måndags på Attendo Care, (Hemtjänsten), så nu har jag två timanställningar. O det kan kännas lite granna redan att dom sliter i mig från varsitt håll...

Grejen e ju den att jag inte kan tacka ja precis varenda dag till jobb.. jag menar, Jonny jobbar ju också.. o visst, våra föräldrar ställer ju upp när det krockar, men nu e Jonnys föräldrar utomlands, o mina e på Åland.. så nu går det inte riktigt att lova vad som helst.. Det vill jag inte heller för den sakens skull, vill inte förlora för mycket tid med Leon.. Det går ju aldrig att ta tillbaka.. =/

Sååå. Idag har jag jobbat från 8-12 på Dalens sjukhus o nu e jag hemma en stund innan jag ska rulla iväg till Attendo, där jag ska jobba kväll idag för första gången mellan 16.30-22... Så jäkla typiskt också nu när jag kom hem för att vara med Leon lite innan jag måste åka.. va händer då.. jo han blir trött o vill sova =( så nu har han sovit i en timme ungefär.. väntar bara på att han ska vakna snart så jag hinner gulla med honom innan plikten kallar på mig..

Sitter även i telefon med Försäkringskassan nu eftersom jag fick för lite i mammapenning den hära månaden, o måste ringa o höra vad som har gått snett liksom.. o vad händer då. Jo först ringer jag som en galen psykpatient typ 20 ggr o får bara höra "Det är hög belastning just nu, återkom senare" KLICK, o nu då, när jag ÄNTLIGEN kom fram (typ tack?!!) jaaa, då hamnar jag så snällt på plats 390 (!!!!!) i kön. Jo man tackar o bockar. Jag får kramp i armen av att hålla i telefonen i 111 år innan jag ens kommer få prata med någon. Alltså jag har sån tur med detta när jag ska ringa nånstans... =/

JAG GILLAR INTE LÄGET !

I samma veva som jag skrev att jag skulle gå in till Leon.....

2009-07-14 / 13:49:48
....så visade det sig att han redan hade somnat..... han hade grävt in sig i kudden o låg o kramade om nallen när jag kom in... Lilla älsklingen <3

Han var nog bra trött då alltså..

Nu ska jag ringa en tant här på Huddinge Kommun om dagisplats till Leon... det finns ingen ansöknings sida på internet utan man måste tydligen ringa den här damen i fråga o höra hur man ska gå tillväga för att ställa sig i kö.... alltså, människor gör gärna saker mer komplicerade än vad dom egentligen bör vara.. men jaja, det är bara att gilla läget !

Tjah

Skatteverket VADÅ ?!

2009-07-14 / 13:45:34
Alltså. Jag är lite smått irriterad. Vart man än ringer här i Sverige får man aldrig tala med en levande människa, utan endast med en förinspelad jävla telefonsvarare, (som för övrigt aldrig säger det mitt ärende gäller, så man får trycka på vilken knapp som helst o komma hejvilt till någon annan telefonsvarare, som inte HELLER SÄGER RÄTT...) !! Vilket också slutar med att man ändå inte kommer fram dit man ska.. Hmm.. Detta borde ju trots allt jag veta som jobbar i växeln.. men ändå ! Det är smått störande..

Jag har ringt till Skatteverket så mycket som 4 gånger, igår och idag. Stått i kö i ungefär 40 minuter eftersom jag jämt hamnar på plats 45 i kön.. Sedan när jag ligger på ungefär plats 10.. SÅ BLIR JAG BORTKOPPLAD. Likadant hände igår, när jag hade köat i 50 minuter o ÄNTLIGEN kom fram till en levande person i andra änden, så förklarar jag vad jag vill.. o hon ska hjälpa mig.. vad händer då? NEJ DÅ KOPPLAR HON BORT MIG..

Alltså.. jag ska ju byta efternamn från Karlsson till Siikavaara (min mammas efternamn när hon föddes, o även mormor o morfars efternamn) men INGEN verkar veta hur dom ska hjälpa mig.. Dom vill ha "bevis" för att hon faktiskt har hetat så.. o jag har beviset på papper mitt framför mig.. men NEEEJ då ska jag ringa till PRV (patent o registreringsverket). Sagt o gjort, där säger dom att jag ska ringa tillbaka till Skatteverket för att jag ska få byta efternamn, o det ska inte kosta någonting.. Detta resulterar i, mina kära vänner, att jag får lite smått ADHD känslor i kroppen eftersom jag måste ringa tillbaka till den där satans telefonsvararen o stå i telefonkö i ytterligare 45 minuter för att säga till Skatteverket att dom har fel... eller vadå?!?!? GAAAAH. Aja, envis som jag är, så lyckades jag iaf få en tant på Skatteverket att skicka hem ansökningsblanketter till mig. Så nu får vi se vad som händer..

Nu har Leon legat naken på golvet (på en handduk) o lekt ända sen vi gick upp.. o kissat ett fåtal ggr på den.. (det är dags för ett bad idag med andra ord...) så nu beslutade jag att ge honom lite mosad banan o sen tänkte jag att han skulle försöka sova en stund.. men det kunde ju jag fetglömma! Nu står han på alla fyra med sin blöja i sängen o gungar fram o tillbaka, pratar med nappen, pratar med katten, dreglar o rullar runt.. så attteeehh, jag ska nog bege mig in dit o försöka få honom lite pömsig..

JAJA HEJ

Bilder .

2009-07-13 / 16:11:17
Här kommer lite bilder som jag lovade att lägga upp :)


Amies födelsedag - Berns .Vattenskoter med älskling i Stockholms skärgård :)
Norrland - Aareavaara :)

Tillbaka !!

2009-07-12 / 12:17:40
Nu e jag tillbaka efter en liten blogg-paus :) Har gjort ganska mkt under senaste tiden så har inte haft en tanke på o skriva nånting... har inte heller vetat va jag ska skriva om...

Jaaja, jag har iaf börjat jobba igen.. eller ja inte helt men har fått fasta tider nu under sommaren.. typ mest halv-dagar, men det är bara skönt så slipper jag vara ifrån Leon så mkt.. han e ju trots allt bara 6månader än..

O vi va på BVC på 6-månaderskontroll i Tisdags, Leon e 68,5 cm lång o väger 7650 gram... han börjar bli stor nu.. o inte nog med det.. Första tanden håller på att komma upp ! Man ser en liiiiiten kant av den i underkäken... :D tiden går bra fort alltså... o nu e det dags att börja kolla upp dagis också.. har kollat runt lite på olika dagis men jag vill nog helst att Leon ska gå i privat-dagis.. dels för att det är mindre barn på privata dagis o barnen får mer uppmärksamhet från lärarna, o dels för att jag kan tänka mig att om jag sätter Leon på ett dagis med dubbelt så mycket barn så kan det hända att han bara sjunker in i mängden.. o det vill inte jag.. =/ så vi får se hur det blir... ska forska i det dära :P

Har även varit uppe i Norrland, i Aareavaara, där min mormor bor.. (eller ja, bodde.. innan hon dog) i en vecka med Jonny o Leon o min syster o hennes familj.. Jättemysigt. Märkte dock att 1 vecka var för kort tid.. speciellt eftersom det tar minst 15 timmar (eller 2 dagar, beroende på hur man kör) att bila upp dit.. =/ så nästa år stannar vi MINST 2 veckor istället.. man hinner inte göra så mkt på bara 1 vecka heller..

Nu i veckan kommer jag jobba Mån, Ons, Tors o Fre.. o det e enda veckan jag fått med heldagar.. jobbar från 7.30-16.15.. Kommer bli tufft att vara ifrån Leon så mycket den här veckan.. men jag får ta igen det när jag kommer hem från jobbet.. o i helgen såklart ! =)

Idag ska jag hämta min bil som jag parkerat hos Jenny, o efter det så ska jag träffa Mickan o lilla Vera :) så nu ska jag göra mig i ordning så det händer nåt idag !

Bilder kommer förresten senare när jag lagt upp dom på datan.... Tjingeling !