Vecka 30 & sjuk igen =(

2008-10-31 / 13:33:46
Nu har jag blivit sjuk.. IGEN. Fasiken tar det aldrig slut?? =/

Var hos läkaren i Onsdags för jag har hostat som en galning o haft andnöd o feberfrossa.. Han lyssnade på mina lungor o gjorde blåstest på mig o frågade om jag hade astma.. jag ba "eehh neeee inte vad jag vet..." han ba "men e du säker på det??" jag ba "asså nja.. neee, jag har nog ingen astma..." han ba "men jag tycker det låter som det.... NU har du astmabesvär iallafall..." Jahaja, det var ju roligt. Skål för den. Sedan visste han knappt vad han skulle ge mig för mediciner eftersom jag är gravid... så han satt o läste i FASS läkarboken o ba "hmmm... jaaaa du, hur ska vi behandla dig då.....?!" haha jaaa?? inte fan vet jag, det är du som är läkare....?? ELLER?? =/

Fick iallafall hostmedicin, astmamedicin med kortison o antibiotika som jag ska ta i tio dagar nu. Sen ska jag tillbaka till läkaren på Torsdag för uppföljning... Jag hade tydligen en "bakteriell infektion i lungor o luftrör som kunde utvecklas till lunginflammation + astmabesvär".. jaha. Vilken diagnos.

Så nu är det bara att ta skitmedicinerna jag fått o hoppas på o bli bättre... Orkar inte va sjuk såhär ofta.. =(

Igår fick jag ännu en gravidåkomma som jag aldrig haft tidigare.. HALSBRÄNNA! Kändes som en jävla drake bodde i halsen på mig!!! Shit vad jobbigt det var.. vaknade på natten av att hela bröstet brände o mådde PRUTT, ungefär sådär som man känner minuten innan man spyr... Faaan va hemskt det var =/ försökte somna om men det gick verkligen inte så fick pallra mig upp tillslut o ta en "inside brus" tablett.. Den lindrade väl lite men hjälpte fasen inte mkt asså.... Så min natt slutade med att jag fick sitta upp o sova med en halsbränna som höll på att ta kål på mig... Vilket betyder att jag inte är på mitt bästa humör idag efter en sådan "sömn"......... Helvetes jävla skit. Ursäkta.


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 31 okt 2008.
Din graviditet startade Tors 10 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 24 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 205 av 280. (73,2%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 14 jan 2009
Du har 75 dagar kvar till förlossning.


Inte så långt kvar iallafall. Tacka GUD för det. Nu ska jag se till o bli frisk!!

Idag fyller min kära vän Victoria 19 år så måste ju svänga förbi henne o säga grattis iallafall... Hoppas jag orkar det.

Nu ska jag ta mig mina mediciner o fortsätta tycka synd om mig själv efter denna helvetiska natt. Hejdå.

Vecka 29

2008-10-24 / 03:02:01

Välkommen vecka 29 och bristningar !

Dom rackarns bristningarna har hållt sig borta - tills NU . Skit också . Jag som trodde jag skulle slippa dom . . . Men icke . Det är ju mig vi pratar om . . . Visserligen är det bara jättelite , det syns knappt , MEN ÄNDÅ . Det här e säkert bara början . .  Min syster har ju sagt till mig att vår mamma såg ut som ett russin i slutet av graviditeten när hon väntade mig för hon fick så mkt bristningar , så jag antar det är ärftligt . Hoppas bara inte det blir lika påtagligt för mig som det blev för henne . . *peppar peppar* . .


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 24 okt 2008.
Din graviditet startade Tors 10 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 24 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 198 av 280. (70,7%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 14 jan 2009
Du har 82 dagar kvar till förlossning.


Kom nyss hem från förlossningen .. NEJ jag har inte fött ÄN .. bebis har bara rört sig väldigt lite o jag blev lite smått oroad , pratade med en barnmorska o hon tyckte att vi skulle komma in..

Sagt o gjort, 40 min senare låg jag där på britsen med en massa dosor på magen o kände mig som en apsexig strandad valross .. Tror ni inte på fan att börjar han sparka o röra på sig . Bara för ATT liksom . Det krävdes en tur till förlossningen för o få han o bli speedad .. haha .. Bebis hjärtljud var iaf jättefina så det kändes tryggt o veta =)

Sedan kom en annan BM in o gjorde ultraljud på mig så jag o Jonny fick se bebis . Våran lilla son <3
Han gapade , sparkades , vred o vände på sig o vinkade åt oss . Han verkade vara grymt upptagen med alla sina aktiviteter inne i magen så egentligen undrar man vad man oroade sig så mkt för . . menmen .

Nu känns allt bra igen o nu e vi hemma . Nu e jag helt slut så ska lägga mig o nanna kudden , måste ju orka jobba imorn också ! Natti natt !

Tänk positivt !

2008-10-21 / 22:35:30
Har ont i huvudet som fan , sitter här o tycker synd om mig själv o bad precis Jonny hämta en alvedon till mig . . har haft som policy att inte ta några värktabletter men nu har jag verkligen ONT i huvudet =/ men har däremot fina naglar =D var o gjorde nagelförlängning i Söndags med fransk manikyr . . Blev jättenöjd =)

Det är alltid något . . =) man måste tänka positivt ibland !

När kläderna blir för små , gör nagelförlängning ! Det är mitt tips =D

Graviditetsdepp ??

2008-10-18 / 23:10:56
Fuck . 

Är så himla trött på allting .

Är trött på att vara gravid , trött på att vara rund om magen , trött på att inte kunna klara av någonting på egen hand , trött på mina humörsvängningar , trött på att saker o ting blir helt fel mellan mig o Jonny ibland , trött på att jag inte känner igen mig själv längre , trött på att vara handikappad , trött på att inte kunna gå ut o festa eller göra vad JAG vill göra o sist men inte minst så e jag TRÖTT PÅ ATT JÄMT VARA TRÖTT !!

Kommer det här försvinna nu den här tiden som är kvar eller kommer det jag känner nu att bli värre ?!

Ibland kan jag börja gråta för ingenting pga av massa olika anledningar o ibland känner jag att jag bara vill krypa ner under täcket o stanna där tills bebis är ute ur min kropp och jag kan bli mig själv igen . .

Ska det kännas såhär ? Senaste tiden har jag bara känt mig mer o mer deppad . Graviditetsdeprission eller vad?!?! Ångest ?? Rädsla ?? Eller alltihop ?? Jag vette faaaan asså . . .

Påverkad av graviditeten eller ? . . . . Fuck it . Fuck it all . . .

Vecka 28 .

2008-10-16 / 15:08:05
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 16 okt 2008.
Din graviditet startade Tors 10 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 24 apr 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 14 jan 2009
Du har 90 dagar kvar till förlossning.


Jajamensan . Nu börjar nedräkningen på riktigt . Har inte tänkt eller känt efter så mkt över förlossning o hela den här grejen . Ingenting har känts speciellt verkligt , o känns inte speciellt verkligt nu heller . Men det börjar närma sig med stormsteg . För varje dag som kommer o går så känns det mer o mer verkligt o jag börjar inse att jag faktiskt ska bli mamma o föda fram mitt första barn snart . . .

Sista trimestern har känts som att den är miljontals år borta . O nu helt plötsligt är jag i vecka 28 o går in i sista trimestern . . alltså , fattar man någonsin det här ?! Jag tycker att jag har gått o varit gravid halva mitt liv , o inte 7 månader . . Det känns som att det är hundra år kvar . . men i själva verket är det bara 90 dagar , knappt 3 månader . . Blir helt yr o lost av allt räknande av dagar , månader o trimestrar . . Funderar ärligt på o bara lägga ned verksamheten o inte tänka så mkt på hur långt jag är gången eller hur låååång tid det är kvar . Men tror inte det kommer funka heller . . då glömmer man ju vad man har o se fram emot , o spänningen försvinner . . O det vill man ju inte =D . .

Ne nu babblar jag i nattmössan tror jag . Fattar knappt nånting av vad jag själv skriver så ska nog dra mig ur detta nu .

Hej .

Happy birthday .

2008-10-14 / 15:17:56
Alla går igenom samma grej varje år. . Japp that´s right . Födelsedagar .



Igår fyllde jag 21 år . Grattis till mig =D !

Bjöd över vänner o släkt i Lördags på födelsedagsfika o det var jättemysigt =) . Fick massa fina presenter bla presentkort, krämer o badgrejer, mammaklänning + mammatröja (på mammatröjan står det Baby under construction) haha skitcoolt ;), nytt tangentbord + rosa datamus, Crash Bandicoot spelet, Nya Sims spelet (jaaa jag är nördig... måste roa mig med nånting kul när jag inte arbetar så mkt längre =D), snurrbricka med skålar, mixer, massa mattor, blommor o choklad, Marilyn Monroe tavla i bambu, pengar, oljelampa, sylåda me tillbehör o sockor... Tror det var allt så det var en hel del =) hihi . Man borde fylla år mer än en gång per år... =D

Hade iallafall en jättetrevlig o mysig födelsedag :)




Idag är det exakt tre månader kvar till min lilla pojkes BF 14:e Januari . :)

Har varit hos barnmorskan idag och tagit blodprover o trycket o allt sånt .

Bebis hade 140 i hjärtslag o mådde bra i mammas mage . Fick tid där idag för jag får yrsel o svimattacker ibland , o har även börjat få klåda på kroppen till o från , spec nattetid . Så nu har dom tagit prover för o se om jag har sk "hepatos", gravidklåda . Det innebär att levern inte riktigt orkar med den ökade blodmängden i kroppen och då måste man få mediciner o ha extra bevakning under graviditeten .. Uscha =/

Får se vad proverna visar när dom kommer ..




Nu kom min älskling hem från jobbet , han har rast till kl 5 då han börjar jobba igen , så nu ska jag lägga mig o gosa med honom så har inte tid o skriva mera ..

Kommer senare med mina updates som vanligt ;) hejdåååååå

Bilder, gott folk !! =)

2008-10-09 / 22:50:11
Hej och hå.

Nu äntligen kommer dessa bilder jag sagt i hundra år att jag ska lägga upp ... Det kommer lite allt blandat men varje bild får egen text =)



 



(Ovanför)             Bilder på mig o hjärta .


Gravidbilder
Veckorna står på bilderna =)











(Ovanför)       Vecka 26



O så slutligen vecka 27, som jag går in i idag =)

Har blivit rätt rund om magen som ni ser ... +9 kg viktökning ... Härligt det kommer bli när man ska bli av med allt bebishull sen ;) ... Men det e det värt .


Du är på dag 183 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 14 jan 2009
Du har 97 dagar kvar till förlossning.


Då e man nere på tvåsiffrigt nu . 97 dagar kvar . . . Där ser man . Tiden går nog fan den med , vare sig jag vill det eller ej .


Jahajja, på Måndag blir jag 21 år .. Satan . Tyckte inte det var längesen jag firade min 20-års dag 2 dagar i rad .. Festade för fulla muggar dagen innan jag fyllde år så när dagen kom och det skulle bli invigning på systemet var jag så bakfull o eländig att dom säkert tyckte synd om mig på bolaget haha .. Efter den kära rundan därnere vid öppningsdags så var det full igång igen med sallader tårtor chips champagne o bål . Sedan var man dräggig o rund under fötterna som en fotboll rätt snabbt igen . Minns inte mycket utav själva födelsedagen . . Men av det jag minns så var det askalas ! =D

Denna födelsedag blir det dock bara tårta på menyn . Kanske en o annan kanelbulle . O kaffe såklart . Alkoholen får snällt vänta tills nästa födelsedag . Kanske . Haha .. Men det blir mys ändå =)

Ne nu har jag nog inget mer att tillägga den här gången .
Känns som att detta blir ett lååångt inlägg .
Men what the hell ,
det var skönt att skriva av sig lite .
Nu har jag dock kramp i fingrarna .
Hej .

Update .. =D

2008-10-02 / 22:00:55
Nemen tjabba tjena hallå .


Nu har vi äntligen flyttat in i vår nya mysiga lägenhet =) . Det råder dock TOTAL KAOS nu eftersom när vi äntligen fått möbler o allt på plats, ja då ringer golvläggarna för då ska dom byta golven..... Så det va bara o flytta bort alla möbler igen =/ Iförsig visste vi ju det men ändå... Hoppas målarna kommer snart också o tapetserar, o att dom kommer o glasar in vår stora fina balkong... så allt bara kan bli klart någon gång... Så man kan få börja känna sig som hemma..

Mina kissar har däremot inga problem med att känna sig som hemma. Dom röjjer o far som två virvelvindar genom alla rummen o har redan hållt på o ha ner allt i golvet... =/



Oh ja, dom ser så snälla, söta o lugna ut.... Men låt er icke luras.... ;)


Jahajja, vecka 26 är jag i nu... Bebis o mage växer så det knakar =) Hihi. Jag har såna problem med att ta det lugnt, tror att jag kan klara allt ensam som innan graviditeten.... men icke. Märker att jag får ont o kroppen säger ifrån när jag överanstränger mig.. Så jag måste nog helt enkelt lära mig att börja ta det lite lugnare... imorgon ska jag till barnmorskan, hon ska mäta livmodern o kolla så min lilla pojke växer som han ska... men det har jag inga tvivel om =D

Nu e min lilla älskling på jobbet... Han har jobbat sen kl 5 imorse o slutar inte förrän 12 inatt.. =( 19 timmar i rad... Stackarn =/ o imorgon börjar han jobba 5 på morgonen igen..... så det blir inte mycket sömn för honom inte.... Får se till o va en god fru o ta hand om honom när han kommer hem =) hihi.

Idag har jag varit o handlat garn... tänkte ge mig på att börja sticka bebisfilt o bebis sockor.... JAJAMENSAN, ni läste RÄTT!!!! ......Min lillknodd kommer ju trots allt födas nu under vintern så jag måste hålla honom varm ju =) Nu gäller det bara att lära sig sticka... O sist jag gjorde det var när jag var typ.. öööhh.. 9 år och gick på kollo ?!?! .... Hrrrm. Aja.. Det blir nog skitbra.............. =D

Nu ska jag lägga mig i soffan o kolla lite tv, läsa o vänta på att min älskade man kommer hem =) .